Kalmartravet

Sveriges charmigaste travbana finns i Kalmar?

Kalmartravet är en av de mest uppskattade travbanorna i Sverige, känd för sin gemytliga atmosfär och sina spännande tävlingar. Belägen strax utanför Kalmar, har travbanan blivit en samlingspunkt för traventusiaster från hela landet. Med ett omfattande tävlingsprogram, moderna faciliteter och en lång historia, är Kalmartravet en plats där både nya och erfarna besökare kan njuta av sporten på nära håll.

Historien bakom Kalmartravet

Kalmartravet öppnade sina portar 1965 och har sedan dess utvecklats till en av de ledande travbanorna i södra Sverige. Travbanan har genom åren varit värd för en rad stora tävlingar och evenemang, vilket har cementerat dess plats i den svenska travsportens historia. Med en banlängd på 1 000 meter och en bred upploppssträcka erbjuder Kalmartravet ideala förhållanden för både hästar och kuskar.

Tävlingsprogram och stora lopp

Kalmartravet arrangerar ett stort antal tävlingsdagar varje år, inklusive populära lopp som Gulddivisionen och Kalmarsundspokalen. Tävlingsprogrammet är välfyllt med lopp för både varmblod och kallblod, och banan lockar några av landets bästa hästar och kuskar. Under sommarhalvåret är det särskilt populärt att besöka banan, då tävlingarna kombineras med trevliga aktiviteter för hela familjen.

Träningsmöjligheter och faciliteter

Förutom att vara en tävlingsbana erbjuder Kalmartravet också förstklassiga träningsmöjligheter för hästar. Här finns både rundbana och rakbana, vilket gör det möjligt för tränare att förbereda sina hästar på bästa sätt. Dessutom har banan en modern stallbacke med plats för både besökande och lokala tränare, vilket gör den till en perfekt plats för att utveckla framtidens travstjärnor.

Besök Kalmartravet

Karta Kalmartravet

Att besöka Kalmartravet är en upplevelse för alla åldrar. Förutom spännande travlopp erbjuds mat och dryck i restaurangen med utsikt över banan, vilket gör det enkelt att kombinera sport och njutning. Det är även möjligt att boka travskola eller guidade turer för den som vill lära sig mer om sporten och se vad som händer bakom kulisserna.

Framtiden för Kalmartravet

Med en stark tradition och ett engagerat lokalsamhälle ser framtiden ljus ut för Kalmartravet. Planer för utveckling och modernisering av anläggningen pågår ständigt, med fokus på att förbättra upplevelsen för både aktiva och besökare. Kalmartravet fortsätter att vara en viktig del av svensk travsport och ser fram emot många fler år av spännande lopp och glädjefyllda evenemang.

Kalmartravet är inte bara en plats för travtävlingar, utan även en mötesplats för människor med en passion för sporten. Med sin unika atmosfär och sitt breda utbud av evenemang är det en bana som har något att erbjuda alla som uppskattar travsporten.